Boeken

Nieuws als wapen (2022)

Als een 17-jarige jongen met zijn geweer twee demonstranten doodschiet, wordt hij het gezicht van een verscheurd Amerika. FOX News noemt hem een vrijheidsstrijder, terwijl nieuwszenders CNN en MSNBC de tiener als een moordenaar zien. Hoe kan dit?

In Nieuws als wapen analyseert Raymond een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare nieuwsfeiten geeft hij de lezer een bizar kijkje achter de schermen. Over de generaals en soldaten in hun loopgraven: de mediamagnaten Ted Turner en Rupert Murdoch en kijkcijferkanonnen zoals Bill O’Reilly en Tucker Carlson.

Afstandsbediening klaar? Zappen maar!

Nieuws als wapen is te bestellen via uitgeverij Sparkle Auteurs en de bekende boekhandels.

Lang leve Trump (2020)

Een dieet van Coca-Cola en Big Macs. Geblondeerd en gebruind. Een New Yorks accent. Donald Trump is op en top Amerikaans. De trends achter Trump zijn dat ook.

In Lang Leve Trump analyseert Raymond Mens deze trends. Zijn conclusie: het tijdperk Trump dendert door, met of zonder Amerika’s 45e president in de hoofdrol. Omdat Trump deze trends personifieert, kan Lang leve Trump ook als tijdscapsule van zijn politieke opkomst en presidentschap worden gezien.

De Koning is dood. Lang leve de Koning.

Lang Leve Trump bestellen? Dat kan op de site van uitgeverij Sparkle Auteurs en alle boekhandels in Nederland, zoals Bruna en Bol.com.

Sparkle Auteurs

Raymond publiceert zijn boek bij Sparkle Auteurs, waar hij in de zomer van 2020 als auteur tekent. ‘Sparkle’ is een initiatief van uitgevers Petra Hoogerwerf en Peter van der Horst.

‘Een boek schrijven en uitbrengen is spannend’, zegt Hoogerwerf. ‘Jouw verhaal wordt openbaar en gelezen. Andere mensen vormen zich een mening over jouw boek en over jou. Onze passie is dat jouw verhaal en visie uiteindelijk een leesbaar boek wordt. Een gewaardeerd boek. Een boek waar jij trots op bent.’

Raymond spreekt van een ‘fijne’ samenwerking. ‘Je kunt nog zo goed schrijven, een boek uitgeven is echt andere koek. Gelukkig hielpen zij mij bij iedere stap, bijvoorbeeld om mijn verhaal zo gestructureerd mogelijk op papier te zetten. Ik kan iedere auteur aanraden om met Sparkle Auteurs te werken.’