Over Raymond

Raymond Mens (1986) is Amerikakenner en politicoloog. Hij studeerde in Amsterdam en Virginia. Daarna werkte hij onder andere als campagnestrateeg voor de VVD en Amazon.

Raymond becommentarieert de ontwikkelingen in de Verenigde Staten op radio en televisie, via lezingen door heel het land en op sociale media als twitter en instagram.

‘Zoals een voetbalcommentator een voetbalwedstrijd analyseert, zo duid ik de Amerikaanse politieke ontwikkelingen. Ik heb geen voorkeur, ik vind het gespeelde spel simpelweg fascinerend.’

In 2016 voorspelde Raymond dat Donald Trump de presidentsverkiezingen weleens zou kunnen winnen. Tóen werd hij vooral verbaasd aangekeken, nu is hij een veelgevraagd spreker die de trends achter Trump analyseert en in het huidige Amerika plaatst.

In 2020 publiceerde Raymond zijn eerste boek: Lang leve Trump. Hierin concludeert hij dat het Trump-tijdperk doordendert, ook als Trump er niet meer is. In de podcast Een Beetje van Biden duidt Raymond de laatste ontwikkelingen rondom president Joe Biden en zijn politieke tegenstanders.