Over Raymond

Raymond Mens (1986) is Amerikakenner en politicoloog. Hij studeerde in Amsterdam en Virginia en werkte onder andere als campagnestrateeg voor de VVD en Amazon.

Raymond becommentarieert de ontwikkelingen in de Verenigde Staten op radio en televisie, via lezingen door heel het land en op sociale media als twitter en instagram.

In 2016 voorspelde Raymond dat Donald Trump de presidentsverkiezingen weleens zou kunnen winnen. Tóen werd hij vooral verbaasd aangekeken, nu is hij een veelgevraagd spreker die de trends achter Trump analyseert en in het huidige Amerika plaatst. ‘Zoals een voetbalcommentator een voetbalwedstrijd analyseert, zo duid ik de Amerikaanse politiek. Ik heb geen voorkeur, maar duid de ontwikkelen op een zo begrijpelijk mogelijke manier.’

In 2020 publiceerde Raymond Lang leve Trump. In het boek concludeert hij dat het Trump-tijdperk doordendert, ook als Trump er niet meer is. In 2022 schreef hij Nieuws als wapen, over Amerika’s mediaoorlog en de opkomst van FOX News. In zijn podcast Amerika in 15 minuten duidt Raymond de laatste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten en beantwoordt hij vragen van luisteraars.