Over

Als twaalfjarig jongetje bleef Raymond Mens (1986) de hele nacht op om de uitslagen van de presidentsverkiezingen tussen Al Gore en George Bush te volgen. Verspilde moeite, bleek later. Omdat de uitslag in Florida too close to call was, duurde het nog weken voordat er bekend werd wie zich Amerika’s 43e president mocht noemen (spoiler alert: Bush).

Nog steeds volgt Raymond de Amerikaanse politiek op de voet. En omdat iedereen wel een dosis van dit politieke circus kan gebruiken, analyseert hij de ontwikkelingen via twitter of in de media op radio en televisie.

De boodschap van Raymond is simpel: wie Trump begrijpt, begrijpt de Verenigde Staten van vandaag. De elitevorming. Het belang van de kiesmannen. Het megalomane medialandschap. De chaos in Charlottesville. En natuurlijk: America First.

Raymond studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Virginia. De afgelopen jaren was hij onder andere Hoofd Communicatie van de VVD.