Theater

Wil je Raymond horen over de Amerikaanse politiek? Dat komt goed uit: met de presidentsverkiezingen van 2024 in aantocht gaat Raymond namelijk het theater in!

Voordat zijn theatertournee van start gaat, geeft Raymond enkele try outs:

In zijn theatercollege Lang leve Amerika deelt Raymond zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Het is een grappige, interactieve voorstelling met veel filmpjes en beelden van speeches, debatten en bijeenkomsten uit het grootste circus op aarde. Hierbij is de Amerikakenner dezelfde jongen die kijkers op televisie zien: enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral: vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt.

In zijn theatercollege staat Raymond uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek Nieuws als wapen. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij het publiek een bizar kijkje achter de schermen. Ook neemt hij het publiek mee op reis door het Trump-tijdperk, uitgewerkt in zijn boek Lang leve Trump. Dit tijdperk doordendert door, ook als Donald Trump er niet meer is. De mechanismen waar Amerika’s 45e president op inspeelt, zijn veel groter en belangrijker dan hemzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten ervan? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Theaters die Raymond willen boeken, kunnen contact opnemen met Twist Agency. Binnenkort wordt de volledige tourlijst voor 2024 gepubliceerd.